Hediyenin Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı

Hediye neredeyse insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır. Geçmişten günümüze tüm toplumlarda farklı şekillerde de olsa bir hediyeleşme kültürü görülmektedir. Şekiller her ne kadar farklı olsa da hediye hepimizde aynı etkiyi yaratır: Mutluluk… 

İlişkilerimizi kuvvetlendirmeye yarayan hediye kimi zaman bir sevgi ifadesi, kimi zaman teşekkür ya da takdir göstergesidir. Özel günleri daha anlamlı kılmak, unutulmaz hatıralar bırakmak, mutlu ederek mutlu olmak hediyeler sayesinde daha kolayca olmaktadır. Doğru hediyeyi bulmak da en az zamansız, aniden içimizden gelen bir hissi güzel bir sürprizle taçlandırmak kadar önemlidir.

Yapılan araştırmalar hediye vermenin hediye almaktan daha fazla mutluluk hormonu salgılanmasını sağladığını gösteriyor. Karşımızdakini mutlu etme düşüncesi ve hediyeyi hazırlama süreci dopamin, serotonin ve oksitosini salgıladığımız süreyi uzatıyor.

Biz de Colorfullworlds ailesi olarak tasarımlarımızı hazırlarken sizi ve sevdiklerinizi mutlu etme düşüncesinden ilham alıyoruz.

Hediye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Hediyeyi alırken hepimiz bazı tereddütler yaşarız. Hem hediyemizin beğenilmesini hem de onu vereceğimiz kişiyi mutlu ve memnun etmeyi arzularız. Bu kaygımızı gidermek adına bazı hususları göz önünde tutmak gerekiyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Hediyeyi vereceğimiz kişiyi tanımak, onun ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını bilmek
  • Hediyeyi vereceğimiz günün anlamına uygun bir tercih yapmak
  • Bütçemizi belirleyerek ona uygun bir hediye seçmek
  • Hediyeyi vereceğimiz kişiyi şaşırtıcı bir sürprizle desteklemek
  • Hediyeyi özenli ve güzel bir şekilde paketlemek
  • Hediyeyi vereceğimiz kişinin hassasiyetlerine saygı göstermek

Hediye Kimlere Alınır?

Hediye sevginin, değer vermenin, samimi bir özrün, minnettarlığın göstergesi olduğu gibi aynı zamanda kişiler arası ilişkileri sağlamlaştırmada ve sosyal bağları kurmada da oldukça etkilidir. Sevdiğimiz, değer verdiğimiz birine hediye alabileceğimiz gibi iş ve sosyal hayatta ortak paydamız olan kişilerle de hediyeleşiriz. Aslında hediyeleşme kültürü günümüzde o kadar yaygın ki hediye alabileceğimiz kişiler uzun bir liste oluşturabilir. Kısaca sıralayacak olursak:

  • Aile üyeleri: Anne, baba, eş, çocuklar, kardeşler, dede ve nineler, amca, dayı, hala, teyze ve kuzenler…
  • Arkadaşlar
  • Sevgili
  • İş arkadaşlarımız, iş verenlerimiz
  • Öğretmenler
  • Bir vesileyle bize yardımı dokunmuş kişileri sayabiliriz.

Hediye Fikirleri Ne Kadar Çeşitli

Hediyeye karar verme sürecinde karşımızdaki kişinin zevkleri, ilgi alanı ve ihtiyaçları bizim için odak noktası olsa da hediyeyi vereceğimiz günün anlamı da seçimimizdeki belirleyici unsurlardan biridir. Bazen de özel günleri sevgimizin, teşekkürümüzün, minnettarlığımızın ya da verdiğimiz kıymeti gösterebilmenin vesilesi haline getiririz. Pekâlâ bu günler hangileridir ve hangi hediyeleri seçmemiz daha uygun olur?

Doğum Günü Hediyesi

Doğum günü hediyesi seçerken karşımızdaki kişinin zevkleri, ilgi alanları, hobileri ve teknolojik aletlere olan merakı bize birçok hediye fikri verebilir. Hediyemiz akıllı saat, takı, kitap, dekorasyon ürünü olabileceği gibi konser veya tiyatro için bir etkinlik bileti olabilir. Eğer bu kişi iyi tanıdığımız biri ise ihtiyaçları ya da almak isteyip de alamadığı bir şeyi ona hediye etmek de güzel bir düşünce olacaktır.

Anneler Günü Hediyesi

Anneler günü, hem annemize olan sevgimizi ve şükranımızı hissettirmek hem de yaptığı fedakarlıkların farkında olduğumuzu ona göstermek adına çok değerli bir gündür. Anneler günü hediyesi olarak kişisel bakım ürünleri ve ev dekorasyon ürünleri sıklıkla tercih edilmektedir. Annemizin ilgi alanına ve ihtiyaçlarına göre de bir hediye tercihi yapılabilir.

Babalar Günü Hediyesi

Babalar günü hediyesi denilince hep akla parfüm ve gömlek seçenekleri gelir. Son zamanlar da buna bir de teknolojik aletler eklendi. Ama değişen ve gelişen dünyayla birlikte bu klişelerin dışına çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Maceraperest ve geniş ufuklu babalar için mutlaka Colorfullworlds Çok Katmanlı 3D Ahşap Dünya Haritasını listenin başına almak çok yerinde bir tercih olacaktır. Bu hediye eminim babanızın çalışma odası ya da ofisine çok yakışacak!

Yıldönümü Hediyesi

Yıldönümleri çiftlerin hayatının en önemli ve anlamlı günlerinin başında gelir. Güzel bir akşam yemeği, kısa bir tatil planı ve zarif hediyeler tercih edebileceğiniz gibi kişiye özel bir hediye seçmek de çok anlamlı ve isabetli olacaktır.

Sevdiğiniz kişi ile ilk tanıştığınız ya da evlenmeye karar verdiğiniz yerin haritasına istediğiniz yazı ve tarihleri ekleyerek benzersiz bir hediye oluşturabilirsiniz. Bu hediye, evinizin duvarında ömür boyu unutulmayacak bir hatıra olarak kalacaktır.

Yılbaşı Hediyesi

Yılbaşı gerek ülkemizde gerekse dünyada coşkuyla kutlanan günlerden biri. Yeni bir yılı karşılamanın hazırlıkları kimi kültürlerde günlerce sürmekte ve bu hazırlık sürecinde yeni yıl temalı ürün ve konseptler oldukça ilgi görmektedir. Yeni bir yıla iyi dilek ve temennilerle girerken bu mutlu günde hediyeleşerek mutluluklar paylaşılmaktadır.

Yeni yılda hem kendi eviniz için alabileceğiniz hem de sevdiğiniz birine ev hediyesi olarak verebileceğiniz metal spiral yılbaşı ağacı ve süslerini kaliteli ve şık bir tasarım ürünü olarak değerlendirebilirsiniz.

Sevgililer Günü Hediyesi

Sevgililer günü, ülkemizde ve tüm dünyada heyecanla kutlanan günlerden biri… Bu güzel günü sevdiğinize verdiğiniz özel ve anlamlı hediyelerle daha özel kılabilirsiniz. Tercih ettiğiniz hediye ile sevgilinize kendini özel hissettirmenin yanında ona verdiğiniz değeri en güzel biçimde ortaya koyabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş hediye bunun için biçilmiş kaftan olacaktır.

Hediye Zamansız Mutluluğun Anahtarı

Hediye denilince hepimizin aklına doğum günleri, yılbaşı, sevgililer günü gibi özel günler gelse de aslında zamansız ve beklenmedik hediyeler bizi daha çok mutlu eder. Hediyenin muhteviyatına bakmaksızın sadece sürpriz olması bile başlı başına bir mutluluk sebebi olur.

Özel günlerde herkese benzememe, klişe bir hediye vermeme ve alışılmışın dışına çıkma düşüncesi bizi baskı altında hissettirebilir. Bir de sanki hediyeleşmenin belli günlere ait bir zorunluluk şeklinde algılanması hediye almadaki isteğimizi azaltabilir. Ama hepimiz biliyoruz ki bir hediyeyi asıl anlamlı kılan samimi bir niyet ve karşımızdaki kişinin duygu, düşünce ve isteklerine gösterilen hassasiyettir.

Kısaca Özetleyecek Olursak… 

Hediye hem karşımızdaki kişiyi hem de kendimiz mutlu etmenin yanı sıra kişisel ve sosyal bağlar kurmamızı sağlayan güzel bir köprüdür. Hediye vereceğimiz kişinin zevklerini, ilgi alanlarını, istek ve ihtiyaçlarını bilmek doğru bir tercih yapmamızı sağlar. İncelikle, özenle ve içtenlikle seçilen bir hediyenin karşımızdaki kişiyi mutlu etmemesinin imkânı yoktur.

Colorfullworlds ailesi olarak tüm bu hassasiyetleri göz önünde tutarak ürünlerimizi hazırlıyor ve hayatınızda mutluluğun paylaşıldığı bir köprü olmayı ümit ediyoruz.


Yorum yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Ürünlerimizi incelemeye devam edin...

Tümünü gör
3D Ahşap Dünya Haritası Çok Katmanlı - Çok Renkli - ColorfullWorlds
3D Ahşap Dünya Haritası Çok Katmanlı - İNGİLİZCE Ülke İsimli
1,399.00₺
Çok Katmanlı 3D Ahşap Dünya Haritası v.2
1,549.00₺
3D Ahşap Dünya Haritası Çok Katmanlı - Çok Renkli - ColorfullWorlds
3D Ahşap Dünya Haritası Çok Katmanlı - TÜRKÇE Ülke İsimli
1,399.00₺
Tuana renk 3 Boyutlu Ahşap Dünya Haritası
3D Ahşap Dünya Haritası Çok Katmanlı - Tuana
1,399.00₺